fbpx

Чуроси с шоколадов сос

Чуросите са любимите ни испански “понички”. Дали с шоколад, дали с канела, дали само поръсени със захар, приказният им вкус е идеален за закуска или за леко хапване следобед.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

15 минути

Калории

2 452 kj / 588 kcal

Съставки

Съставки за шоколадовия сос

Приготвяне

  • За да направите тестото за чуроси, добавете водата, маслото, 25 г захар, 0,5 ч. л. канела и естествено ферментирал соев сос Kikkoman в тиган за сотиране. Загрейте, докато маслото се разтопи и водата заври.
  • Добавете брашното и разбъркайте при леко загряване за 2-3 минути. Свалете от огъня и оставете да се охлади за няколко минути.
  • Разбъркайте яйцето, докато се абсорбира напълно в тестото. Напълнете тестото в торбичка с накрайник във формата на звезда.
  • Загрейте олиото до 170 градуса в голям тиган или фритюрник. Оформете с формата за тесто тестени ленти с дължина 5-6 см. Пържете 3-4 минути до леко златисто и хрупкаво.
  • Смесете 1 ч. л. канела и 100 г захар. Поръсете горещите чуроси със захарната смес.
  • За шоколадовия сос добавете масло, млякото и нарязания шоколад в малък тиган за сос. Загрейте леко, докато шоколадът се разтопи и разтвори в млякото. Подправете с естествено ферментирал соев сос Kikkoman и сервирайте с чуросите.

съвети

  • Тази порция чуроси е доста, но е трудно да направите по-малко. Можете да разделите тестото на няколко части, да изпържете количеството, което искате да изядете, а останалото да замразите за следващ път.
  • Към чуросите и шоколада може да добавите и ванилов сладолед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *