Комбинация от пилешко месо с бекон и пролетно руло от спанак. Рецептата е обогатена с яйца, които след нарязване на рулото осигуряват страхотен визуален ефект. Насладете са на този чудесен пролетен вкус!
Детайли
Порции
8 човека
Време за подготовка
70 минути
Време за готвене
40 минути
Калории
7536 kJ / 1800kcal
Съставки
740 г филе от пилешки гърди
четвърт ч.л. гранулиран чесън
четвърт ч.л. сладък червен пипер
4 яйца
50 г пресен спанак
120 г нарязан пушен бекон
Приготвяне
- Нарежете пилешките филета по дължина, сложете ги в стъклена купа, добавете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, чесъна, червения пипер и разбъркайте внимателно. Сложете в хладилника за минимум един час.
- Междувременно, сварете твърдо яйцата. След това ги охладете и обелете.
- Застелете правоъгълна форма с размери 27х8 см с хартия за печене и подредете в нея съставките на рулото: пилешки гърди, яйца, листа спанак и резени пушен бекон.
- Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути (или до зачервяване).