На 10 април светът отбелязва вкусния ден на супата. Празникът се чества с различни формати, но задължително с групово готвене и дегустация.
Едва ли има човек, който да не обича супа, лекарите често ни я препоръчват, а готвачите наваксват с разнообразни рецепти. И моля, без супите фаст-фууд, сгответе си ваша, домашна супа – та това е едно от най-бързите ястия и става готово до половин-един час.
Ето и мен няколко причини да ядем супа всеки ден или поне 2-3 пъти седмично:
– супата активира обмяната на веществата и кръвообръщението;
– възстановява баланса на течности в организма;
– в нея се съдържат полезни микроелементи и витамини;
– тя е отлична профилактика на гастрита.
Не отлагайте, сгответе си някоя от тези 6 японски рецепти за супа, общото между тях е специфичният вълшебен вкус на Кикоман совеия сос.
Супа от домати и чушки със соев сос и лайм