Мая Кисьова “плува” в японски води, ама наистина – тя пише хайку, играе в хайку спектакли, съавтор е на късометражен филм с елементи на хайку, готви рецепти със соев сос. Тя участва в последния ни конкурс “Сготви вкусно с Кикоман” и спечели със своите 4 рецепти. Днес ви предлагаме една от тях – Десерт със сооев сос Кикоман. Може да ли звучи странно, но е факт. Опитайте индиректно нейните “Челеши с киноа”.
Начин на приготвяне:
Киноата се сварява на тих огън с маслото и пудрата захар. Изсипва се в подходяща форма. Черешите без костилки, заедно с лимоновата кора, част от маслото, пудрата захар и подправките се задушават.и се изсипват върху киноата. Поставя се в хладилник, за да стегне.
Приятен апетит!