Детайли
2
10 минути
10 минути
Лятото пристигна. Напук на тези странни времена, в които живеем, избираме да празнуваме живота. Има малко по-хубави неща от порция миди, независимо дали ще ги изядете на плажа или вкъщи. Реших малко да разнообразя рецептата и да добавя малко соев сос Kikkoman за екстра умами вкус. Освен девисилът, малко копър и пресен кориандър ще допълнят идеално вкуса на морето. А за текстура и лека изненада добавяме и малко фъстъци – ще се изненадате колко са подходящи за морски дарове.
необходими продукти
500 г черноморски миди, почистени от брадичката
50 мл соев сос Kikkoman
2 скилидки чесън, нарязани на едро
3 стръка зелен лук, нарязан на колелца
1 стрък девисил, нарязан на ситно
3-4 стръка копър
3-4 стръка пресен кориандър
30 г студено масло
сокът и кората на 1/2 лайм
сол и черен пипер
20 г пържени или печени белени фъстъци
Стъпки на Приготвяне
- Задушете зеления лук и чесъна в малко олио. Добавете мидите и покрийте с капак.
- Гответе 2-3 минути, сед което добавете соевия сос Kikkoman и сокa от лайм.
- Разбъркайте, след което извадете мидите с решетъчна лъжица и сложете в подходяща купа.
- Добавете нарязаното масло и кората от лайм и разбъркайте, докато се разтопи.
- Изсипете върху мидите, сложете билките и фъстъците.
- Сипете си чаша бяло вино. 🙂 Добър апетит!