Детайли
Порции
1
<strong>Време за приготвяне</strong>
40 минути
необходими продукти:
300 г пилешки крилца
40 г прясна целина
5 мл табаско сос
20 мл соев сос Кикоман
1 г сол
1 г пипер
80 мл кетчуп
1 г чесън на прах
1 г сушен лук
80 г брашно
60 мл заквасена сметана
10 г зелен лук
25 г прясна целина
Приготвяне
- Крилата се почистват и нарязват на половинки, след което се измиват. Подсушават се и се овкусяват със сол и черен пипер, после се панират в брашно.
- Пържат се дълбоко в нагорещена мазнина до златисто. След като са готови, се отцеждат на кухненска хартия. Така готовите крилца се поставят в тиган и се добавя соевият сос Kikkoman, кетчупът, табаско сосът, сушеният лук, чесънът на прах и ситно нарязаната целина.
- Глазират се на ниска температура до приятен лъскав вид.
- Заквасената сметана се обърква със зеления лук и се изспива в сосиера.