Салата “Зелени вдъхновение” – това е сготвила Гергана Георгиева-Радичкова от Варна за конкурса “Целувка на вкусове”. Това е нейната четвърта рецепта – завиден състезателен дух 🙂
“Едно съвършенство на вкусове и протеини за балансиран и здравословен живот, вдъхновен от природата” – описва рецептата си тя.
Конкурсът завършва на 24 февруари в 24:00 ч.
За яйцата и соса
3 яйца
Соев сос Kikkoman
1 супена лъжица сметана
2 супена лъжица кисeло мляко
2 скилидки чесън
олио, сол
За салатата
Зелена салата
125 г консервирана царевица Bonduelle
150 г консервирана риба тон
50 г черни маслини
копър, сол
Начин на приготвяне
За соса и яйцата: Твърдо сварените яйцата нарязвате на две половинки и отделяте желтъка. Към него прибавяте ситно нарязаният чесън, сметаната, киселото мляко, една супена лъжичка олио и сол на вкус. Пасирате и вече имате готов сос. Белтъка се слага в 6-7 лъжици соев сос Kikkoman за около 1 час. Изваждат се и се запълват с приготвеният Яйчен сос. Остават се в хладилника за около 1 час да се стегнат.
За салатата: Зелената салата се измива и отцежда. Нарязва на лентички и се поставя в голяма чиния. Добавя се консервираната царевица Bonduelle, маслините, а по средата рибата тон. Прави се кладенче в рибата, където се изсипва Яйченият сос.
Украсява се с яйцата, и копъра.
Овкусява с соев сос Kikkoman и с Яйченият сос.
Вижте още рецепти:
Спагети “Целувка на вкусове”
Целувка на вкусове: Селски пай с лапад и царевица
Целувка на вкусове: Зеленчуци с пиле и моцарела