Кой ли обича да готви през жегите? Едвам имам сили да напиша този реторичен въпрос и ще мина към тази бързичка рецепта. Горещо е. Но все пак огладняваме. Ето какво ви предлагам да похапнем: царевица с азиатски сос от майонеза с Кикоман соев сос. Ако ви се стори малко или ви се отвори апетит, сложете за “гартитура” към царевиците от 2 до 5 кюфтета или шишчета.
Продукти:
2 царевици с кочан
1/2 ч.ч. диетична майонеза
3 с.л. Кикоман соев сос
1 с.л. сусамово семе
1 с.л. сладък червен пипер, едро смлян
4 с.л. меко козе сирене или сирене фета
2 с.л. пресен босилек, нарязан ситно
Начин на приготвяне:
Сваряваме на пара царевицата докато омекне. Може да ги купите и готови, сварени. В дълбока купа разбиваме майонезата и соевия сос, докато се смесят добре. Разрязваме царевиците на две половини и ги поливаме със соса. Отгоре поръсваме босилек, сусама и червения пипер.
Сервираме с месо – кюфтета, бургери, шишчета – каквото обичате!