Днешното им меню включва бърза нудъл салата с един прекрасен лют сос и оригиналния вкус на Кикоман соевия сос. Ще ви трябва предварително опечено пиле, накъсано на парчета и сварени нудъли. Продуктите са за 4 порции или за 2 броя – ако сте много гладни. Броя рецептата за “бърза”, само приготвите от вечерта пилето, а нудълите се варят за няколко минути. Започваме:
За соса:
1 с.л. Кикоман соев сос
1 с.л. мед
2 с.л. оцет
2 с.л. олио
1 1/2 с.л. сусамово олио
1 с.л. чили сос
1 с.л. гладко фъстъчено масло
За нудълите
375 г предварително сварени нудъли
160 г печено пиле, накъсано на парченца
2 глави лук, нарязан ситно
1 средно лютива малка люта чушка, ситно нарязана – ако не обичате люто, може и без нея
1/4 красаставица, обелена и нарязана на лунички
1 шепа пресен кориандър/магданоз
25 г безсолни фъстъци, печени и накълцани
Приготвяне
За соса – смесете всички състваки в голяма купа и разбъркайте добре с миксер.
Почти по японски: тиквички, патладжан и кайма