fbpx

Бързи кюфтета с риба тон

Обичате ли риба? А рибни кюфтета? Кюфтетата имат специално очарование, защото са подходящи за сандвичи, за училище или за офисния обяд. Лесно можем да ги опаковаме в кутия и да ги сервираме за нула време. Съчетаваме ги двете и получаваме: кюфтета с риба тон, ориз и чили дресинг, естествено, подправени с царя в моята кухня – Кикоман соев сос. Времето за приготвяне е около 1 час – с предварителната подготовка на ориза и рибата и 30-минутния престой на сместа в хладилника. Започваме:

Необходими продукти:

400 г сготвен ориз
2 с.л. корен от джинджифил, настърганsoev-sos-normal
2 скилидки чесън, настърган
1 с.л. брашно
300 г прясна риба тон, сготвена и раздробена на малки парченца
олио за пържене
1 с.л. кориандър, нарязан наситно
2 с.л. сладък чили сос

За дресинга:
2 червени чили чушки, без семена, нарязани
1 с.л. ппресен кориандър, нарязан
1 с.л. Кикоман соев сос
сокът и настърганата кора на 1 лимон
4 с.л. зехтин

За дресинга смесваме всички съставки в една купа и я оставяме в хладилника. Слагаме всички съставки за рибените кюфтета в голяма купа и ги разбъркваме добре. Оформяме кюфтета и ги слагаме за 30 минути в хладилника. След това ги изпържваме за 2-3 минути, докато станат златисти.

Сервираме ястието със зелена салата, подправена с чили дресинга.

За любопитните, които искат да научат повече за японската кухня през погледа на една българка, прочетете:
Дора Сомова за японската кухня и рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *