fbpx

Бърза и свежа кухня

Бързите за приготвяне ястия не са задължително нездравословни или безвкусни. Ще ви дам три примера за вкусни и свежи ястия, които можете да приготвите за по-малко от 20 минути.

Приготвените в уок зеленчуци са хрупкави, вкусни и лесни за приготвяне. Изберете зеленчуци, които са лесни за белене, като моркови например, за бързи ястия. Най-лесните за употреба зеленчуци са тези, които могат да бъдат рязани и приготвяни, без да се налага да се белят, като сладките чушки, тиквичките или гъбите. А грахта, царевицата и зеленият фасул пък не е нужно да се режат. Замразените зеленчуци може би са най-лесни за приготвяне, защото могат да се готвят без каквато и да е предварителна подготовка. Нарежете зеленчуците и леко ги запържете в горещ уок или тиган, докато оризът или пастата се готвят. Сипете естествено ферментирал соев сос или Сукияки сос на Кикоман отгоре и разбъркайте с готовия ориз или паста. И това е всичко!

Хрупкава и свежа салата само да 10 минути е перфектният обяд. Тя е бърза и лесна за приготвяне и можете да я разнообразите с някой интересен дресинг. Салатите в пликове, които можете да намерите в супермаркетите са готови за моментална употреба. Само дабавете чери доматчета, кубчета моцарела или сирене фета. За да приготвите салатения дресинг, комбинирайте олио (от орехи например) с оцет (например винен) и естествено ферментирал соев сос. Добавете към дресинга малко сурови ядки или пресни плодове, ако ви се намират под ръка, и вече разполагате с вкусна и засищаща салата. Препоръка – салатеният дресинг лесно може да се приготви предишната вечер. Ако го държите затворен в контейнер в хладилника, ще се запази свеж няколко дни.

Ето и една хитра комбинация с риба тон

Повечето хора имат консерва с риба тон в шкафа си. Комбинирана с паста, тя осигурява идеалната основа за едно засищащо и хранително ястие. Добавете основни съставки като домати и сметана или каперси и естествено ферментирал соев сос Кикоман. Докато се готви пастата, а рибата тон се отцежда, запържете чери доматите в соевия сос, после добавете сметана и оставете за кратко да къкри. Накрая добавете рибата и каперсите и залейте пастата със соса за едно истинско гурме пиршество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *