fbpx

Бърза и свежа кухня

Бързите за приготвяне ястия не са задължително нездравословни или безвкусни. Ще ви дам три примера за вкусни и свежи ястия, които можете да приготвите за по-малко от 20 минути.

Приготвените в уок зеленчуци са хрупкави, вкусни и лесни за приготвяне. Изберете зеленчуци, които са лесни за белене, като моркови например, за бързи ястия. Най-лесните за употреба зеленчуци са тези, които могат да бъдат рязани и приготвяни, без да се налага да се белят, като сладките чушки, тиквичките или гъбите. А грахта, царевицата и зеленият фасул пък не е нужно да се режат. Замразените зеленчуци може би са най-лесни за приготвяне, защото могат да се готвят без каквато и да е предварителна подготовка. Нарежете зеленчуците и леко ги запържете в горещ уок или тиган, докато оризът или пастата се готвят. Сипете естествено ферментирал соев сос или Сукияки сос на Кикоман отгоре и разбъркайте с готовия ориз или паста. И това е всичко!

Хрупкава и свежа салата само да 10 минути е перфектният обяд. Тя е бърза и лесна за приготвяне и можете да я разнообразите с някой интересен дресинг. Салатите в пликове, които можете да намерите в супермаркетите са готови за моментална употреба. Само дабавете чери доматчета, кубчета моцарела или сирене фета. За да приготвите салатения дресинг, комбинирайте олио (от орехи например) с оцет (например винен) и естествено ферментирал соев сос. Добавете към дресинга малко сурови ядки или пресни плодове, ако ви се намират под ръка, и вече разполагате с вкусна и засищаща салата. Препоръка – салатеният дресинг лесно може да се приготви предишната вечер. Ако го държите затворен в контейнер в хладилника, ще се запази свеж няколко дни.

Ето и една хитра комбинация с риба тон

Повечето хора имат консерва с риба тон в шкафа си. Комбинирана с паста, тя осигурява идеалната основа за едно засищащо и хранително ястие. Добавете основни съставки като домати и сметана или каперси и естествено ферментирал соев сос Кикоман. Докато се готви пастата, а рибата тон се отцежда, запържете чери доматите в соевия сос, после добавете сметана и оставете за кратко да къкри. Накрая добавете рибата и каперсите и залейте пастата със соса за едно истинско гурме пиршество.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.