Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
20 минути
Калории
430 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
200 г прясна риба тон
1 стрък пресен лук
½ авокадо
100 г чери домати
½ лимон
1 ч.л. паста уасаби
4 с.л. соев сос Kikkoman
1 щипка бял пипер
40 г масло
1 багета
няколко листа кориандър
Приготвяне
- Изплакнете рибата, подсушете я и я нарежете на ситни кубчета. Нарежете по същия начин пресния лук, авокадото и чери доматите. Смесете всичко заедно.
- Настържете малко от кората на лимона и изстискайте сока. Смесете сока от лимона с уасабито и соевия сос. Разбъркайте получения сос с рибата тон и нарязаните зеленчуци, подправете с черен пипер.
- Добавете настърганата кора от лимона към маслото и намажете филийките от нарязаната багета. Запечете ги във фурна или в тостер. Поставете отгоре сместа от рибата тон и авокадото.
Съвет: Сервирайте брускетите с няколко листа кориандър.