Днес споделяме с теб абсолютна класика, подходяща за свежа сутрешна закуска или за леко следобедно хапване – брускети с риба тон и авокадо. Само 20 минути по-късно ти и трима твои приятели ще останете наистина доволни от резултата!
Детайли
Порции
4 човека
Време за приготвяне
20 минути
Калории / порция
1802 kJ / 431 kcal
Съставки
200 г прясна риба тон
1 връзка пресен лук
1/2 авокадо
100 г чери домати
1/2 лайм
1 ч.л. уасаби на паста
4 с.л. Kikkoman естесвтено ферментирал соев сос
1 щипка бял пипер
40 г масло
8 филийки багета
няколко листа кориандър
Приготвяне
- Измийте рибата тон в студен вода, измийте лука, отстранете обвивката на авокадото, измийте чери доматите, след което нарежете всичко на ситно и смесете добре.
- Изстискайте сока на лайма.
- Смесете 2 ч.л. от сока на лайма, уасабито и соевия сос, след което добавете сместа към останалите съставки и овкусете с пипера.
- Смесете маслото и остатъка от вътрешността на лайма.
- Изпечете филийките багета на фурна или в тостер, поръсете с лаймовото масло и най-отгоре сложете от сместа с риба тон и авокадо.
- Декорирайте с листата от кориандър.