Представяме ти поредната ни #meatless рецепта, която този път комбинира едно от любимите ни хапвания – бургер, с един малко познат, но пък безкрайно вкусен вид боб – борлоти. Освен всичко останало, той е и в листа ни с диетични и много полезни храни. Приятен апетит!
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
20 минути
Калории
2621 kJ / 626 kcal
Съставки
4 хлебчета за бургер
4 парчета чедър (за всеки бургер)
400 г борлоти боб, сварен/консервиран и отцеден
4 с.л. олио
1 лук, нарязан на ситно
връзка пресен, накъсан на ситно, кориандър
3 с.л. брашно
1 яйце
4 с.л. кимион на зърна
Съставки за доматената салца
4 домата, нарязани на кубчета
½ червен лук, нарязан на тънки шайбички
1 с.л. олио
щипка захар
Приготвяне
- Загрейте 1 с.л. олио в тиган и запържете лука за 3-4 минути, докато омекне. Отстранете от котлона и поставете в купа с боба борлоти.
- Използвайте уред за пюре за картофи, за да натрошите боба на едра паста, след това разбъркайте естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, кориандъра и японски хрупкави хлебни трохи Kikkoman PANKO и разбъркайте добре. Сместа трябва да е доста суха, така че добавете още Kikkoman PANKO, ако е прекалено водниста.
- Използвайте влажни ръце, за да разделите сместа за бургер на 4 топки. Оформете всяка топка в плосък бургер с дебелина около 2 см.
- Оваляйте всеки бургер в малко брашно и изтръскайте излишното. След това се потапя в разбитото яйце и накрая се овалват в семената от кимион.
- Загрейте останалото олио в тигана и запържете бургерите по 2 наведнъж, за 2-3 минути от всяка страна до златисто кафяво.
- За да направите доматеното пюре, комбинирайте домата, червения лук, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, олиото и захарта в купа. Разбъркайте добре и оставете да се наситят вкусовете, докато се готвят бургери.