fbpx

Борлоти вегетариански бургер

Представяме ти поредната ни #meatless рецепта, която този път комбинира едно от любимите ни хапвания – бургер, с един малко познат, но пък безкрайно вкусен вид боб – борлоти. Освен всичко останало, той е и в листа ни с диетични и много полезни храни. Приятен апетит!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

20 минути

Калории

2621 kJ / 626 kcal

Съставки

Съставки за доматената салца

Приготвяне

  • Загрейте 1 с.л. олио в тиган и запържете лука за 3-4 минути, докато омекне. Отстранете от котлона и поставете в купа с боба борлоти.
  • Използвайте уред за пюре за картофи, за да натрошите боба на едра паста, след това разбъркайте естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, кориандъра и японски хрупкави хлебни трохи Kikkoman PANKO и разбъркайте добре. Сместа трябва да е доста суха, така че добавете още Kikkoman PANKO, ако е прекалено водниста.
  • Използвайте влажни ръце, за да разделите сместа за бургер на 4 топки. Оформете всяка топка в плосък бургер с дебелина около 2 см.
  • Оваляйте всеки бургер в малко брашно и изтръскайте излишното. След това се потапя в разбитото яйце и накрая се овалват в семената от кимион.
  • Загрейте останалото олио в тигана и запържете бургерите по 2 наведнъж, за 2-3 минути от всяка страна до златисто кафяво.
  • За да направите доматеното пюре, комбинирайте домата, червения лук, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, олиото и захарта в купа. Разбъркайте добре и оставете да се наситят вкусовете, докато се готвят бургери.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.