fbpx

Борлоти вегетариански бургер

Представяме ти поредната ни #meatless рецепта, която този път комбинира едно от любимите ни хапвания – бургер, с един малко познат, но пък безкрайно вкусен вид боб – борлоти. Освен всичко останало, той е и в листа ни с диетични и много полезни храни. Приятен апетит!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

20 минути

Калории

2621 kJ / 626 kcal

Съставки

Съставки за доматената салца

Приготвяне

  • Загрейте 1 с.л. олио в тиган и запържете лука за 3-4 минути, докато омекне. Отстранете от котлона и поставете в купа с боба борлоти.
  • Използвайте уред за пюре за картофи, за да натрошите боба на едра паста, след това разбъркайте естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, кориандъра и японски хрупкави хлебни трохи Kikkoman PANKO и разбъркайте добре. Сместа трябва да е доста суха, така че добавете още Kikkoman PANKO, ако е прекалено водниста.
  • Използвайте влажни ръце, за да разделите сместа за бургер на 4 топки. Оформете всяка топка в плосък бургер с дебелина около 2 см.
  • Оваляйте всеки бургер в малко брашно и изтръскайте излишното. След това се потапя в разбитото яйце и накрая се овалват в семената от кимион.
  • Загрейте останалото олио в тигана и запържете бургерите по 2 наведнъж, за 2-3 минути от всяка страна до златисто кафяво.
  • За да направите доматеното пюре, комбинирайте домата, червения лук, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, олиото и захарта в купа. Разбъркайте добре и оставете да се наситят вкусовете, докато се готвят бургери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *