fbpx

Блъди Мери по японски

Нова година идва и това личи първо по празничните витрини на магазините. А от днес и в моя блог започвам да споделям с вас интересни рецепти, подходящи за гости за празнични вечери, хм или късни следобеди. Представяте ли си хитовия коктейл Блъди Мери – желиран и със соев сос. Припомням ви, че можете да го замените Кикоман соев сос с Тамари Кикоман соев сос без глутен.

Необходими продукти за 6 порции

4 листа желатин или спазвайте грамата на упътването, ако желатинът е на прахsoev-sos-normal
700 мл неподсладен доматен сок
150 мл водка
сок от 1 лимон
1 с.л. или 20 мл Кикоман соев сос
1 с.л. или 20 мл Уорчестър сос
Табаско сос по желание

Начин на приготвяне:

Поставяме желатиновите листа в купа със студена вода за 5 минути, за да омекнат. Междувременно сипваме доматения сок в тиган/тенджера и загряваме бавно до слаб огън, като внимаваме да не кипне. Добавяме желатина към доматения сок и разбъркваме. Отстраняваме от котлона и добавяме останалите продукти. Оставяме коктейла настрана да се охлади леко и го сипваме в коктейлни чаши. Охлаждаме го в хладилника за 6 часа или за 1 нощ, докато стегне.

Вариант 2 – без алкохол: Не слагаме водка, а увеличаваме количеството на доматения сок на 850 мл. Можем да заменим Кикоман соевия сос класик с Кикоман соев сос Лайт или Тамари глутен фри.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.