fbpx

Бирени свински Терияки котлети

Свинските пържоли са класическо барбекю. Сладостта на Kikkoman Терияки марината върви толкова добре със свинско месо, а добавянето на бира прави месото по-хрупкаво и крехко.

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

10 минути

Време за мариноване

60 минути

Време за готвене

20 минути

Калории

5420 kJ / 1355 kcal

Съставки

  • 2 свински пържоли (по 150 г)

  • 5 с.л. Kikkoman Терияки марината

  • 1 с.л. ябълков оцет

  • ½ ч.л. пушен пипер

  • 250 мл бира

  • 1 ч.л. мед

  • 1 с.л. горчица

  • черен смлян пипер на вкус

  • ½ ч.л. сух розмарин

Приготвяне

  • Поставете свинските пържоли в купа. Подправете с пушен пипер, оцет, розмарин, горчица, черен пипер и мед. Разбъркайте старателно. Добавете Kikkoman Терияки марината и разбъркайте. Залейте месото с бирата и оставете в хладилника за 1 час, за да се маринова.
  • След това изпечете свинските пържоли върху предварително загрята повърхност за 7 минути от всяка страна.
  • Поднесете свинските пържоли с картофи, изпечени в алуминиево фолио с билково масло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *