Свинските пържоли са класическо барбекю. Сладостта на Kikkoman Терияки марината върви толкова добре със свинско месо, а добавянето на бира прави месото по-хрупкаво и крехко.
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
10 минути
Време за мариноване
60 минути
Време за готвене
20 минути
Калории
5420 kJ / 1355 kcal
Съставки
2 свински пържоли (по 150 г)
5 с.л. Kikkoman Терияки марината
1 с.л. ябълков оцет
½ ч.л. пушен пипер
250 мл бира
1 ч.л. мед
1 с.л. горчица
черен смлян пипер на вкус
½ ч.л. сух розмарин
Приготвяне
- Поставете свинските пържоли в купа. Подправете с пушен пипер, оцет, розмарин, горчица, черен пипер и мед. Разбъркайте старателно. Добавете Kikkoman Терияки марината и разбъркайте. Залейте месото с бирата и оставете в хладилника за 1 час, за да се маринова.
- След това изпечете свинските пържоли върху предварително загрята повърхност за 7 минути от всяка страна.
- Поднесете свинските пържоли с картофи, изпечени в алуминиево фолио с билково масло.