fbpx

Терияки телешки шишчета с гъби и броколи от сп. GRAZIA

Ето и още една повече от фантастична рецепта на нашите приятели от сп. GRAZIA. Този път са се спрели на крехки телешки BBQ шишчета, мариновано с Kikkoman Терияки марината и с гарнитура от гъби и броколи с печен сусам и класически Kikkoman червена капачка, разбира се.

Детайли

Порции

4 човека

Време за марината

30 минути

Време за готвене

60 минути

Съставки за маринатата

Съставки за шишчетата

  • 1 кг телешко месо, нарязано на кубчета

  • 1 ананас, нарязан на кубчета

  • 1 червен лук, нарязан

  • 30 г запечен на сух тиган сусам за поръсване

  • пресен лук, нарязан на кръгчета за поръсване

  • листенца магданоз или кориандър за украса

Приготвяне на шишчетата

  • Нарежете предварително продуктите, нанижете шишчетата с парченца месо, ананас и червен лук.
  • Пригответе марианата, като смесите Kikkoman Терияки марината с меда, Kikkoman оризовия оцет, сусамовото олио, джинджифила, лука и нишестето.
  • Разбъркайте и мариновайте шишчетата. Приберете за половин час в хладилник.
  • Подгответе си барбекюто. Изпечете шишчетата.
  • Поднесете с допълнителен Kikkoman Терияки марината сос, пресен зелен лук, печен сусам и по желание, магданоз или кориандър.
  • Поднесете с гарнитура от гъби и броколи, която е толкова вкусна, че може да си я приготвяте дори като самостоятелно ястие. Подходяща е за вегани.

Съставки за зеленчуците (подходящи за вегани)

  • 1 кг цветчета броколи

  • 500 г нарязани гъби

  • 2 с.л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 2 с.л. Kikkoman оризов оцет

  • 1 с.л. захар

  • 1 с.л. масло от гроздови семки

  • 1 авокадо

  • рапица

  • 2 ч.л. смлян джинджифил

  • 2 скилидки чесън, смлени

  • ¼ ч.л. люспи червен пипер (по желание),

  • ¼ ч.ч. вода

  • 1/2 с.л. препечен сусам, за украса

Приготвяне на зеленчуците

  • В малка купа смесете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, Kikkoman оризовия оцет и захарта, докато захарта се разтвори напълно.
  • В голям незалепващ тиган загрейте маслото на средно силен огън. След това добавете чесъна, джинджифила и люспите от червен пипер. Гответе за около 30 секунди.
  • Добавете броколи, гъби и вода. Гответе, докато зеленчуците започнат да покафеняват и достигнат желаната готовност. В този момент добавете сместа от соев сос и гответе още една минута.
  • Поръсете с препечен сусам. Консумирайте веднага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *