Ето и още една повече от фантастична рецепта на нашите приятели от сп. GRAZIA. Този път са се спрели на крехки телешки BBQ шишчета, мариновано с Kikkoman Терияки марината и с гарнитура от гъби и броколи с печен сусам и класически Kikkoman червена капачка, разбира се.
Детайли
4 човека
30 минути
60 минути
Съставки за маринатата
3 с.л. Kikkoman Терияки марината
6 с.л. мед
1 с.л. Kikkoman оризов оцет
1 ч.л. настърган пресен джинджифил
1 малка глава бял лук, настърган
1 с.л. царевично нишесте
Съставки за шишчетата
1 кг телешко месо, нарязано на кубчета
1 ананас, нарязан на кубчета
1 червен лук, нарязан
30 г запечен на сух тиган сусам за поръсване
пресен лук, нарязан на кръгчета за поръсване
листенца магданоз или кориандър за украса
Приготвяне на шишчетата
- Нарежете предварително продуктите, нанижете шишчетата с парченца месо, ананас и червен лук.
- Пригответе марианата, като смесите Kikkoman Терияки марината с меда, Kikkoman оризовия оцет, сусамовото олио, джинджифила, лука и нишестето.
- Разбъркайте и мариновайте шишчетата. Приберете за половин час в хладилник.
- Подгответе си барбекюто. Изпечете шишчетата.
- Поднесете с допълнителен Kikkoman Терияки марината сос, пресен зелен лук, печен сусам и по желание, магданоз или кориандър.
- Поднесете с гарнитура от гъби и броколи, която е толкова вкусна, че може да си я приготвяте дори като самостоятелно ястие. Подходяща е за вегани.
Съставки за зеленчуците (подходящи за вегани)
1 кг цветчета броколи
500 г нарязани гъби
2 с.л. Kikkoman оризов оцет
1 с.л. захар
1 с.л. масло от гроздови семки
1 авокадо
рапица
2 ч.л. смлян джинджифил
2 скилидки чесън, смлени
¼ ч.л. люспи червен пипер (по желание),
¼ ч.ч. вода
1/2 с.л. препечен сусам, за украса
Приготвяне на зеленчуците
- В малка купа смесете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, Kikkoman оризовия оцет и захарта, докато захарта се разтвори напълно.
- В голям незалепващ тиган загрейте маслото на средно силен огън. След това добавете чесъна, джинджифила и люспите от червен пипер. Гответе за около 30 секунди.
- Добавете броколи, гъби и вода. Гответе, докато зеленчуците започнат да покафеняват и достигнат желаната готовност. В този момент добавете сместа от соев сос и гответе още една минута.
- Поръсете с препечен сусам. Консумирайте веднага.