fbpx

BBQ уиски пържоли със свежа гарнитура

Какво е нужно за перфектното барбекю: хубаво месо, подходящи марината и заливка, свежа салата и апетитен дип. Е, тази рецепта ти предалага всичко това, а за резултата не се съмнявай – перфектен е, наистина. Приятен апетит!

Детайли

Порции

4 човека

Врме за подготовка
Време за готвене

15 минути

Време за марината

120 минути

Съставки

  • 4 пържоли (по възможност от бонфиле)

Съставки за марината

Съставки за заливка

Съставки за салатата

  • 1 голяма краставица

  • 1 малък пъпеш или половин диня

  • 3 с.л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • 200 г бяло сирене

  • 2 с.л. зехтин

  • 2 червени чушки

  • 2-3 с.л. бял винен оцет

  • 2 ч.л. мед

  • прясно смлян черен пипер

Съставки за соев дип

Приготвяне

  • Пригответе марината и подгответе месото – хубаво го измийте и след това го подсушете с кухненска хартия. След като сте изтънили леко пържолите с чук за месо, намажете ги обилно с маринатата и ги оставете да престоят в хладилник поне за 2 часа.
  • Пригответе заливката: обелете чесъна и лука и блендирайте, след което добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос и останалите съставки за заливката и отново блендирайте. Накрая добавете черен пипер на вкус и оставете в хладилника поне за половин час.
  • Подгответе салатата: вижте тук подробно всички стъпки за приготвянето на салата.
  • Подгответе соевия дип: измийте, обелете и нарежете на ситно чесъна. Добавете нарязаните на лентички листа от босилек. Добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос и останалите съставки и разбъркайте, докато се получи еднородна смес, след което овкусете с пипер.
  • Приготвяне на барбекюто: подредете пържолите върху барбекюто. В зависимост колко добре изпечено искате да е месото, оставете ги на температура между 50 и 60 градуса. Когато са готови, залейте обилно със заливката, след което сервирайте с гарнитура и соевия дип в отделна купичка за сосове.
  • СЪВЕТ: Всеки обича пържолата различно изпечена. Ето каква температура е необходима за различните степени:
    – 48–52°C: недопечено (rare)
    – 52–55°C: средно недопечено месо (medium-rare)
    – 55–59°C: средно изпечено (medium)
    – 60–62°C: много добре изпечено (well done)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *