Теди Титова от Домашни вкусотии се включва в BBQ сезона не само с пълна сила, но и с прекрасно кулинарно предложение за свински уши, приготвени с естествения аромат и вкус на Kikkoman Терияки BBQ с мед. Насладете се на тази рецепта и очаквайте още много в следващите два месеца, посветени на BBQ менюто!
Детайли
Порции
4 човека
Време за приготвяне
15 минути
Време за готвене
15 минути
Съставки
1 кг свински уши
5 г чесън на прах
пушен червен пипер
1 ч.л. чили
3 с.л. олио
глазиране: 5 с.л. Kikkoman Терияки BBQ с мед
Приготвяне
- Лекото сварете свинските уши. Когато водата заври, засечете 10 минути и махнете тенджерата от котлона.
- Охладете свинските уши перфектно. Трябва да са супер студени преди да ги нарежете.
- Нарежете свинските уши на парчета, подходящи за нанизване на шишчета, които, ако са дървени, предварително накиснете във вода, преди употреба.
- Нарязаните свински ушу се овкусяват с черен пипер, чесън на прах, чили, пушен червен пипер, естествено ферментирал соев сос Kikkoman и олио. Нарязаните свински уши се подреждат на шишчетата.
- Печета на готовото барбекю. Малко преди да са готови, глазирайте с Kikkoman Терияки BBQ с мед.