За максимум половин час ще се сдобиеш с перфектните морски дарове – кралски скариди и калмари тауби, приготвени на уок тиган и перфектно овкусени с Kikkoman, мед, люти чушки и още нещо. 🙂 А за гарнитура те съветваме да се довериш на ориза, приготвен по твой вкус. Само опитай!
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
15 минути
Съставки
300 г калмари тауби
500 г кралски скариди
500 г аспержи
1/2 връзка пресен лук
3 с.л. фъстъчено масло или олио
3 с.л. течен мед
2 средно люти чушки
Приготвяне
- Нарежете калмарите на дебели шайби и разполовете скаридите. Измийте аспержите, махнете краищата, обелете долната част и нарежете на парчета с дължина около 5 см. Нарежете на ситно лука и лютите чушки.
- Запържете калмарите в уок тиган 1 с.л. олио на висока температура за около 5 минути. След като ги извадите от тигана, ги запазете топли. След това за около 4 минути запържете и скаридите, пак в 1 с.л. олио. И тях манхете от тигана и запазете топли. Накрая запържете в последната 1 с.л. олио зеленчуците, след което добавете калмарите и скаридите и овкусете с естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, меда, лютите чушки и пипера.
- За гарнитура препоръчваме варен или задушен ориз с пикантни подправки на вкус.
2 Responses
Естествено ферментирал соев сос Kikkoman предава неустоим вкус на морските деликатеси !
Напълно сме съгласни, Емилия! 🙂 Благодарим Ви за споделеното мнение.