fbpx

Морска храна на уок тиган (видео)

За максимум половин час ще се сдобиеш с перфектните морски дарове – кралски скариди и калмари тауби, приготвени на уок тиган и перфектно овкусени с Kikkoman, мед, люти чушки и още нещо. 🙂 А за гарнитура те съветваме да се довериш на ориза, приготвен по твой вкус. Само опитай!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

15 минути

Съставки

Приготвяне

  • Нарежете калмарите на дебели шайби и разполовете скаридите. Измийте аспержите, махнете краищата, обелете долната част и нарежете на парчета с дължина около 5 см. Нарежете на ситно лука и лютите чушки.
  • Запържете калмарите в уок тиган 1 с.л. олио на висока температура за около 5 минути. След като ги извадите от тигана, ги запазете топли. След това за около 4 минути запържете и скаридите, пак в 1 с.л. олио. И тях манхете от тигана и запазете топли. Накрая запържете в последната 1 с.л. олио зеленчуците, след което добавете калмарите и скаридите и овкусете с естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, меда, лютите чушки и пипера.
  • За гарнитура препоръчваме варен или задушен ориз с пикантни подправки на вкус.

2 Responses

  1. Естествено ферментирал соев сос Kikkoman предава неустоим вкус на морските деликатеси !

    1. Напълно сме съгласни, Емилия! 🙂 Благодарим Ви за споделеното мнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *