А това е една колкото класическа, толкова и нестандартна рецепта за пълнени гъби, заради спанака, който Kikkoman добавя в съставките – в комбинация с естествено ферментиралия соев сос и крема сиренето резултатът е наистина повече от добър!
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
35 минути
Съставки
8 големи гъби
50 г спанак
1 червена чушка
1 червен лук
1 с.л. масло
прясно смлян черен пипер
75 г крема сирене
Приготвяне
- Почистете гъбите, но не ги мийте – махнете пънчетата и запазете шапчиците. След това ги измийте и подсушете. Нарежете на ситно спанака. Измийте чушката, разрежете я на две, махнете семките и твърдите вътрешни части, след което я нарежете на ситно. Обелете и нарежете на ситно и лука.
- Запържете до златисто лука. Добавете пънчетата на гъбите, чушката, спанака и хубаво разбъркайте. Добавете и естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и овкусете с пипера.
- След като са готови, оставете зеленчуците да се охладят леко, а после ги добавете към крема сиренето. Напълнете гъбите с получената смес, след което ги печете на дъска за скара на недиректен огън за около 15 минути.