fbpx

Гъби, пълнени със спанак (видео)

А това е една колкото класическа, толкова и нестандартна рецепта за пълнени гъби, заради спанака, който Kikkoman добавя в съставките – в комбинация с естествено ферментиралия соев сос и крема сиренето резултатът е наистина повече от добър!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

35 минути

Съставки

Приготвяне

  • Почистете гъбите, но не ги мийте – махнете пънчетата и запазете шапчиците. След това ги измийте и подсушете. Нарежете на ситно спанака. Измийте чушката, разрежете я на две, махнете семките и твърдите вътрешни части, след което я нарежете на ситно. Обелете и нарежете на ситно и лука.
  • Запържете до златисто лука. Добавете пънчетата на гъбите, чушката, спанака и хубаво разбъркайте. Добавете и естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и овкусете с пипера.
  • След като са готови, оставете зеленчуците да се охладят леко, а после ги добавете към крема сиренето. Напълнете гъбите с получената смес, след което ги печете на дъска за скара на недиректен огън за около 15 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *