fbpx

BBQ РЕЦЕПТА: гъби, пълнени със спанак

А това е една колкото класическа, толкова и нестандартна рецепта за пълнени гъби, заради спанака, който Kikkoman добавя в съставките – в комбинация с естествено ферментиралия соев сос и крема сиренето резултатът е наистина повече от добър!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

35 минути

Съставки

Приготвяне

  • Почистете гъбите, но не ги мийте – махнете пънчетата и запазете шапчиците. След това ги измийте и подсушете. Нарежете на ситно спанака. Измийте чушката, разрежете я на две, махнете семките и твърдите вътрешни части, след което я нарежете на ситно. Обелете и нарежете на ситно и лука.
  • Запържете до златисто лука. Добавете пънчетата на гъбите, чушката, спанака и хубаво разбъркайте. Добавете и естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и овкусете с пипера.
  • След като са готови, оставете зеленчуците да се охладят леко, а после ги добавете към крема сиренето. Напълнете гъбите с получената смес, след което ги печете на дъска за скара на недиректен огън за около 15 минути.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Kikkoman България @ 2022. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.