fbpx

Свинско булгоги в маруля

Разпалете умами вкуса с този вкусен вариант на bulgogi – корейската дума за “огнено месо”. Този BBQ сезон направихме това класическо ястие от тънко нарязано, мариновано месо със свинско. А умами вкусът е благодарение на Kikkoman препечено сусамово олио и класическия Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!

Детайли

Порции

2 човека

Време за мариноване

60 минути

Време за приготвяне

30 минути

Калории

1329 kJ / 318 kcal

Съставки

Съставки за сервиране

  • 8 листа шисо / перила

  • 8 листа маслена маруля

  • ½ връзка пресен кориандър

  • ½ краставица

Приготвяне

  • Нарежете месото на тънки филийки. Нарежете на едро чесъна, ябълката, джинджифила и пресния лук.
  • Сложете нарязания чесън, ябълката, джинджифила и пресния лук в кухненски робот или блендер. Пасирайте до гладка паста.
  • Добавете соса от стъпка 2 и останалите съставки (Kikkoman препечено сусамово олио, мед, черен пипер, Kikkoman естествено ферментирал соев сос и печени сусамови семена) към нарязаното месо. Мариновайте поне 1 час, за предпочитане цяла нощ.
  • Отстранете излишната марината от месото и го запържете в силно загрят тиган за около 2 минути от всяка страна.
  • Сервирайте с билки, листа от маруля и нарязана краставица.

Съвет

  • Ястието може да се поднесе и с любимите ви тънко нарязани зеленчуци, като червено зеле или моркови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *