Разпалете умами вкуса с този вкусен вариант на bulgogi – корейската дума за “огнено месо”. Този BBQ сезон направихме това класическо ястие от тънко нарязано, мариновано месо със свинско. А умами вкусът е благодарение на Kikkoman препечено сусамово олио и класическия Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!
Детайли
Порции
2 човека
Време за мариноване
60 минути
Време за приготвяне
30 минути
Калории
1329 kJ / 318 kcal
Съставки
300 г свинско филе
3 скилидки чесън
½ кисела ябълка
1 парче джинджифил (приблизително 3 см)
1 малка връзка пресен лук
1 с.л. мед
черен пипер на вкус
2 с.л. печени сусамови семена
Съставки за сервиране
8 листа шисо / перила
8 листа маслена маруля
½ връзка пресен кориандър
½ краставица
Приготвяне
- Нарежете месото на тънки филийки. Нарежете на едро чесъна, ябълката, джинджифила и пресния лук.
- Сложете нарязания чесън, ябълката, джинджифила и пресния лук в кухненски робот или блендер. Пасирайте до гладка паста.
- Добавете соса от стъпка 2 и останалите съставки (Kikkoman препечено сусамово олио, мед, черен пипер, Kikkoman естествено ферментирал соев сос и печени сусамови семена) към нарязаното месо. Мариновайте поне 1 час, за предпочитане цяла нощ.
- Отстранете излишната марината от месото и го запържете в силно загрят тиган за около 2 минути от всяка страна.
- Сервирайте с билки, листа от маруля и нарязана краставица.
Съвет
- Ястието може да се поднесе и с любимите ви тънко нарязани зеленчуци, като червено зеле или моркови.