fbpx

Пилешки крилца на грил със сусамов дресинг (видео)

Все повече навлизаме в разгара на BBQ сезона, когато на дневен ред идват градински срещи с приятели, аромата на барбекю, скара или грил и, разбира се, вкусното месо. Днешната рецепта на Теди Титова от Домашни вкусотии, е за вкусни и лесни за приготвяне крилца, чийто аромат и вкус са гарантирани от перфектното BBQК Kikkoman трио: Kikkoman Терияки BBQ сос с мед, класически Kikkoman – червена капачка и уникалния Kikkoman сусамов дресинг. Ами, приятен апетит!

Детайли

Порции

4 порции

Време за марината

2 часа

Време за готвенe

20 минути

Съставки

Съставки за глазура

Съставки за салата

Приготвяне

  • Марината: смесете в подходящ съд сухия чесън, червения пипер, черния пипер, меда и Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Разбъркайте добре. Поставете крилцата и ги объркайте с маринатата. Оставете да се мариноват по възможност по-дълго време, но минимум 20 минути.
  • Салата: докато се мариноват крилцата, пригответе салатата. Смесете 2-те супени лъжици Kikkoman сусамов дресинг със зехтина и ябълковия оцет. Разбъркайте добре и овкусете салатата и чери доматите.

  • Пригответе грила и метнете маринованите пилешки крилца. Печете до говотност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *