Все повече навлизаме в разгара на BBQ сезона, когато на дневен ред идват градински срещи с приятели, аромата на барбекю, скара или грил и, разбира се, вкусното месо. Днешната рецепта на Теди Титова от Домашни вкусотии, е за вкусни и лесни за приготвяне крилца, чийто аромат и вкус са гарантирани от перфектното BBQК Kikkoman трио: Kikkoman Терияки BBQ сос с мед, класически Kikkoman – червена капачка и уникалния Kikkoman сусамов дресинг. Ами, приятен апетит!
Детайли
Порции
4 порции
Време за марината
2 часа
Време за готвенe
20 минути
Съставки
1 кг пилешки крилца
2 с.л. мед
20 мл балсамов оцет
черен пипер
1 с.л. пушен червен пипер
1 с.л. чесън на прах
1 с.л. риган
Съставки за салата
300 г салата валериана
2 с.л. Kikkoman сусамов дресинг
чери домати
1 с.л. зехтин
1 с.л. ябълков оцет
Приготвяне
- Марината: смесете в подходящ съд сухия чесън, червения пипер, черния пипер, меда и Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Разбъркайте добре. Поставете крилцата и ги объркайте с маринатата. Оставете да се мариноват по възможност по-дълго време, но минимум 20 минути.
- Салата: докато се мариноват крилцата, пригответе салатата. Смесете 2-те супени лъжици Kikkoman сусамов дресинг със зехтина и ябълковия оцет. Разбъркайте добре и овкусете салатата и чери доматите.
- Пригответе грила и метнете маринованите пилешки крилца. Печете до говотност.