Крехко, сочно пиле с кремообразен дресинг от лайм и кисело мляко и свежи, ароматни билки. И, разбира се, с неповторимия вкус на Kikkoman Терияки марината, която е перфектният избор за почти всички маринати на този свят! 🙂
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
15 минути
Марината
45 минути
Време за готвене
30 минути
Калории
4496 kJ / 1124 kcal
Съставки
4 пилешки бутчета
3 с.л. зехтин
125 мл натурално гъсто кисело мляко
6 с.л. Kikkoman Терияки марината
2 с.л. ябълков оцет
3 скилидки чесън
3 см пресен джинджифил
1-2 с.л. сос Табаско на вкус
½ ч.л. къри на прах
1 с.л. кафява захар (или мед)
Съставки за билков йогурт дресинг
250 мл натурално гъсто кисело мляко
1 ч.л. мед
1 с.л. сок от лайм
1 с.л. кора от лайм
½ връзка пресен кориандър
няколко листа пресен босилек
Приготвяне
- Смесете съставките за марината в купа: кисело мляко, оцет, Kikkoman Терияки марината, кафява захар, настърган джинджифил, табаско, къри на прах и зехтин. Всичко се разбърква старателно.
- Счукайте чесъна с преса за чесън и добавете към маринатата. Поставете пилето в марината и го оставете настрана за мариноване.
- За дресинга смесете киселото мляко със сока от лайм и кората от лайм. Добавете нарязан босилек и кориандър, последвани от меда. Разбъркайте добре и оставете настрана.
- Отстранете излишната марината от пилето и го запечете на средно загрята повърхност за около 15 минути от всяка страна, като обръщате пилето от време на време.
- Сервирайте с дресинга от кисело мляко.
2 Responses
Рецептите с Kikkoman сосове и маринати са страхотни! Поздравления!
Сърдечно благодарим за милото споделено мнение, П. Петков. Желаем Ви усмихнат ден! 🙂