fbpx

BBQ пилешки бутчета

Крехко, сочно пиле с кремообразен дресинг от лайм и кисело мляко и свежи, ароматни билки. И, разбира се, с неповторимия вкус на Kikkoman Терияки марината, която е перфектният избор за почти всички маринати на този свят! 🙂

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

15 минути

Марината

45 минути

Време за готвене

30 минути

Калории

4496 kJ / 1124 kcal

Съставки

  • 4 пилешки бутчета

  • 3 с.л. зехтин

  • 125 мл натурално гъсто кисело мляко

  • 6 с.л. Kikkoman Терияки марината

  • 2 с.л. ябълков оцет

  • 3 скилидки чесън

  • 3 см пресен джинджифил

  • 1-2 с.л. сос Табаско на вкус

  • ½ ч.л. къри на прах

  • 1 с.л. кафява захар (или мед)

Съставки за билков йогурт дресинг

  • 250 мл натурално гъсто кисело мляко

  • 1 ч.л. мед

  • 1 с.л. сок от лайм

  • 1 с.л. кора от лайм

  • ½ връзка пресен кориандър

  • няколко листа пресен босилек

Приготвяне

  • Смесете съставките за марината в купа: кисело мляко, оцет, Kikkoman Терияки марината, кафява захар, настърган джинджифил, табаско, къри на прах и зехтин. Всичко се разбърква старателно.
  • Счукайте чесъна с преса за чесън и добавете към маринатата. Поставете пилето в марината и го оставете настрана за мариноване.
  • За дресинга смесете киселото мляко със сока от лайм и кората от лайм. Добавете нарязан босилек и кориандър, последвани от меда. Разбъркайте добре и оставете настрана.
  • Отстранете излишната марината от пилето и го запечете на средно загрята повърхност за около 15 минути от всяка страна, като обръщате пилето от време на време.
  • Сервирайте с дресинга от кисело мляко.

2 Responses

  1. Рецептите с Kikkoman сосове и маринати са страхотни! Поздравления!

    1. Сърдечно благодарим за милото споделено мнение, П. Петков. Желаем Ви усмихнат ден! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *