fbpx

BBQ бургер със сьомга

Решихме да съчетаем две от любимите ни летни ястия – бургерите и морската храна. Ами, резултатът е повече от перфектен – увери се сам!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

25 минути

Калории

<strong>3457 kJ / 825 kcal</strong>

Съставки за хлебчетата

  • 100 мл сок от ¼ – ½ ч.л. куркума в 100 мл вода

  • 1 кубче мая

  • 1 яйце, като отделите жълтъка от белтъка

  • 250 г брашно

  • 1 с.л. захар

  • сол

  • 40 г разтопено масло

  • няколко листа мащерка

Съставки за бургерите

  • 600 г филе от сьомга

  • 1/4 ч.л. черен пипер / лимонов пипер

  • 3-4 с.л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • 1 голям домат

  • 1 тиквичка

  • 2 сушени смокини

  • 3 с.л. горчица

  • 1 ч.л. кленов сироп

  • 4 големи слайса кашкавал по избор

Приготвяне

  • Пригответе тестото за хлебчетата: затоплете ¼ – ½ ч.л. куркума в 100 мл вода, след което към нея добавете натрошената с вилица мая и разбъркайте, за да се разтвори хубаво. Добавете към този разтвор брашното, захарта, ½ ч.л. сол, разтопеното масло, няколко листа от мащерка и жълтъка и месете, докато се образува меко и гладко тесто. Сложете готовото тесто в плик и го оставете да втаса на топло място за около 1 час.
  • Оформете тестото в 4 плоски хлебчета за бургери и ги оставете да втасат още 20 минути. Предварително загрейте фурната до 200 ° C (180 ° C с вентилатор). Намажете хлебчетата с белтъка, поръсете с малко мащерка и печете във фурната за около 15–20 минути. След като се изпекат, оставете ги да се охладят.
  • Пригответе бургерите: подсушете филето от сьомга и го поставете в блендер с пипера и Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Оформете сместа от сьомга в 4 бургера и ги поставете в хладилника, докато подготвяте и самото барбекю.
  • Измийте и обелете домата и нарежете на 4 дебели филийки. Измийте тиквичката, изрежете краищата и нарежете по дължина на тънки филийки.
  • Пригответе смокиновия горчичен сос: смесете смокините, горчицата и кленовия сироп с помощта на блендер. Разрежете хлебчетата за бургер на две и намажете обилно вътрешните страни на всяка половина със смокиновия горчичен сос.
  • Поставете бургерите от сьомга върху барбекюто за около 6-8 минути и добавете доматите и резените тиквички в последните 2-3 минути. Отгоре долната половина на кок с домати, резени тиквички, бургер от сьомга и сирене за сервиране.
  • Сглобете перфектния бургер със сьомга: поставете долната половина на хлебчето, обилно намазано с горчичения сос, и върху него сложете резен домат, отгоре резен тиквички, отогоре бургер и накрая кашкавала, след което похлупете с горната половина на хлебчето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *