fbpx

Телешки гърди с маринована краставица

Изключително лесно за приготвяне BBQ изкушение, отличен избор за любителите на телешко месо. Перфектно подправени и изпечени гърди на скара, гарнирани с маринована краставица в Kikkoman оризов оцет за суши и свеж сос от лайм, подсилен с аромата и вкуса на Kikkoman естествено ферментирал соев сос и Kikkoman Терияки BBQ с мед. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!

Детайли

Порции

2 човека

Време за мариноване

24 часа

Време за приготвяне

130 минути

Калории

536 kcal / 2238 kJ

Съставки

  • 300 г телешки гърди

  • 3 с.л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • 2 с.л. чесън на прах

  • 2 с.л. лук на прах

  • 1 с.л. прясно смлян черен пипер

  • 2 ч.л. смлян кимион

  • 1 ч.л. смлян кориандър

  • 1 ч.л. сушен риган

  • 1 ч.л. смлян карамфил

  • ¼ чаена лъжичка люто чили на прах

  • 100 г кафява захар

Съставки за маринованата краставица

Съставки за соса

Приготвяне

  • Смесете всички подправки и Kikkoman естествено ферментирал соев сос, за да създадете ароматна марината. Покрийте гърдите с марината, така че цялото месо да е покрито. Поставете в херметически затворен съд в хладилника за 24 часа.
  • След като се маринова, извадете месото от хладилника и го запечете на скара на 240 – 250 °C за 3 – 4 минути от всяка страна. Когато се запече хубаво, го увийте плътно в алуминиево фолио, намалете температурата на 180°C и поставете отстрани на скарата, за да избегнете пряка топлина. Покрийте с капак и гответе за 1½-2 часа. След това извадете месото от скарата и го оставете да престои върху дъска за рязане за 10 – 15 минути, преди да го нарежете.
  • Нарежете краставицата на тънки филийки. Овкусете с Kikkoman оризов оцет за суши, Kikkoman естествено ферментирал соев сос и сок от лайм. Разбъркайте добре, след това добавете листата мента и оставете да се мариноват в хладилника за минимум 20 минути или до 3 – 4 часа.
  • Разбийте всички съставки за соса в гладък сос.
  • Месото се изважда от фолиото, нарязва се на филийки, залива се със соса и се поръсва с листа пресен магданоз. Сервирайте с маринованата краставица от стъпка 3.

One Response

  1. Благодаря за рецептата. Много добре се съчетава всички компоненти. Домашните останаха много доволни. Още един път благодаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *