fbpx

Мариновани шишчета от сейтан

Пикантни шишчета от сейтан, мариновани в ароматен соев сос със сусам и кимион, съчетани с освежаваща салата от сусам и киноа – вкусен фюжън, който ще задоволи любителите на веган храната и класическата кухня! А уникалният умами вкус е гарантиран от дуото естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!

Детайли

Порции

2 човека

Време за мариноване

60 минути

Време за приготвяне

30 минути

Калории

3014 kJ / 721 kcal

Съставки

Съставки за обвивката

  • 150 г киноа

  • 3 с. л. олио

  • 1 ч.л. Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос

  • 1 скилидка чесън

  • 1 с.л. сусам

  • ½ връзка кориандър

  • ½ връзка пресен лук

  • 1 краставица

  • сол и черен пипер на вкус

Допълнително

  • 2 с.л. печени сусамови семена

  • 1 с.л. черен сусам

  • 1 лайм за сервиране

Приготвяне

  • Нарежете сейтана на дълги ленти или кубчета. Смесете олиото, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, кимиона, нарязаните чесън и лук, люспите мая, оцета и сусамовото масло в купа. Намажете сейтана обилно с маринатата и охладете за поне 1 час.
  • Сварете киноа според указанията на опаковката. Загрейте олиото в тиган. Към сгорещеното олио добавете Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос, нарязана скилидка чесън и сусам. Оставете да изстине. След като изстине се смесва с киноата.
  • Нарежете кориандъра и пресния лук. Нарежете краставицата на малки кубчета. Смесете кашата от киноа от стъпка 2 с кориандър, пресен лук, олио и краставица. Подправете със сол и черен пипер.
  • Изпечете сейтана на шишчета или на парчета. Поръсете със сусам от всички страни преди барбекю. Гответе до златисто кафяво и леко хрупкаво. Сервирайте със салата и лайм.

Съвети

  • Ако нямате сейтан, можете да го замените с тофу.
  • Приготвянето на сейтан само по себе си е лесно: пригответе тесто от брашно и вода (1 кг брашно към 300 – 350 мл вода). Поставете в купа със студена вода и месете, докато водата стане млечна. Сменете водата с прясна вода и продължете да месите. Повторете няколко пъти, докато остане около ¼ от първоначалното количество тесто. Този процес премахва цялото нишесте от тестото, оставяйки чист глутен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *