Детайли
Порции
4
Време за подготовка
30 минути
Време за приготвяне
2 1/2 часа
Калории
627 kcal
необходими продукти
175 г бекон, нарязан на ситно
2 с.л. олио
900 г телешко месо, нарязано на кубчета
12 малки глави лук шалот
12 малки моркова
1 с.л. брашно
300 мл червено вино
300 мл телешки бульон
2 с.л. соев сос Kikkoman
100 г гъби печурки
1 ч.л. микс сухи подправки
4 с.л. магданоз, нарязан на ситно
Приготвяне
- Загрейте фурната до 160 градуса. Междувременно запържете бекона в тиган, извадете го и го прехвърлете в голям гювеч.
- В същия тиган запържете кубчетата месо до златисто на части, като ги прехвърляте след това в гювеча. Ако е необходимо, добавяйте олио, докато запържвате месото.
- Намалете котлона и запържете шалота до златисто. Добавете морковите и гответе 2 минути, след което прехвърлете също в гювеча.
- Разбъркайте брашното в малка част от виното, след което го добавете в тигана с останалото вино, бульона и соевия сос. Оставете го да заври, като разбърквате от време на време до сгъстяване. Прибавете към гювеча.
- Добавете гъбите и подправките също в гювеча. Покрийте плътно и гответе във фурната за около два часа и половина или докато месото започне да се разпада.
- След като е готово, поръсете с нарязания магданоз и сервирайте с картофено пюре и зеленчуци.