След горещия уикенд, в който знам, че всички сме имали програма максимум :), идва делничната седмица. За да релаксираме от обилното ядене през двата почивни дни, днес Ви предлагам една лека и бърза зелена салата с пиле.
Необходими продукти за 4 порции:
¼ ч.ч. оризов оцет
1 с.л. захар
3 с.л. Кикоман соев сос
2 с.л. слънчогледово олио
1 с.л. ориенталско сусамово олио
1 пакет зелена салата микс, измита и добре изсушена /можем да направим и наша комбинация – маруля, айсберг и рукола или каквито сортове намерите на пазара/
¼ ч.ч. магданоз
2 средно големи пилешки гърди, обезкостени, без кожа, предварително сготвени – на пара или печени, и нарязани на ивици
Начин на приготвяне:
Смесваме в купичка оцета, захарта, соевия сос и двата вида олио, и разбъркваме добре до хомогенна течност. Смесваме в друга по-голяма купа зелената салата, която сме накъсали на едри парчета, и магданоза, и заливаме със соса. Накрая добавяме пилешкото месо и сервираме веднага.
Добър апетит!