Пак ще готвим японски нудъли, този път с риба! Днешната ми рецепта е със сьомга, но може да сготвите и друг вид риба. Дръжте под ръка соевия сос Кикоман, защото той участва и този път. Първо в маринатата, после и при нудълите. Както се казва: без повече приказки, защото апетитът ни зове!
Продукти:
2 филета сьомга
За маринатата:
1 с.л. Кикоман соев сос
1 с.л. олио
1 с.л. настърган джинджифил
щипка подправка 5 вкуса
1/2 ч.л. захар
За нудълите:
нудъли за 2 порции
3 стръка пресен зелен лук
1/2 люта чушка
пресен копър – няколко стръка, нарязан
1 ч.л. захар
1 с.л. сусамови семена, препечени на тиган
Начин на приготвяне:
Обелваме сьомгата от кожата и я нарязваме на парчета. Смесваме съставките за маринатата в една купа и потапяме в нея рибата.
Приготвяме нудълите според опаковката. Изцеждаме ги от водата, обливаме ги със студена вода и отново ги изцеждаме.
В тиган с незалепващо дъно или в уок пържим сьомгата докато покафенее. Изваждаме я в чинии. Сипваме в тигана нудълите и останалата марината и ги задушаваме 1-2 минути. Добавяме зеления лук, чилито и сусамовото семе. Разбъркваме добре и сервираме в чинии, като върху нудълите подреждаме парчетата сьомга. Завършваме с клонче кориандър.
Приятен апетит!
Какво да ви дам още за допълнение към менюто? Ето: