Предлагаме ви една от най-лесните рецепти за дип – само в две стъпки! Резултатът е абсолютно гарантиран и подходящ за прясна багета, прясна чабата, различни сирена и осолени бадеми. Приятен апетит!
Детайли
Порции
4 порции
Време за готвене
60 минути
Калории
446 kJ / 106 kcal
Съставки
1 скилидка чесън
1 патладжан
3 с.л. зехтин
сок от половин лайм
2 с.л. накъсан (нарязан на едро) магданоз
прясно смлян черен пипер
лют червен пипер на вкус
Приготвяне
- Загрейте фурната до 200°C с вентилатор. Разполовете скилидката чесън хоризонтално. Измийте патладжана, отрежете краищата и разполовете по дължина. Сложете чесъна и нарязаната повърхност на патладжана нагоре върху тава, покрита с хартия за печене, направете няколко прореза по диагонал в патладжана, намажете на тънко с 1 с. л. зехтин и печете във фурната за около 30-40 минути. Извадете тавата и оставете да изстине.
- Извадете месестата част на чесъна. Извадете меката част и на патладжана с лъжица и направете пюре с чесъна, останалата част от зехтина, Kikkoman естествено ферментирал соев сос, сока от лайм и магданоза. Подправете с пипер и лют червен пипер и сервирайте.
- СЪВЕТ: Дипът от патладжани върви много добре с прясна багета, прясна чабата, различни сирена и осолени бадеми.