fbpx

Патладжанено-соев дип с чесън

Предлагаме ви една от най-лесните рецепти за дип – само в две стъпки! Резултатът е абсолютно гарантиран и подходящ за прясна багета, прясна чабата, различни сирена и осолени бадеми. Приятен апетит!

Детайли

Порции

4 порции

Време за готвене

60 минути

Калории

446 kJ / 106 kcal

Съставки

  • 1 скилидка чесън

  • 1 патладжан

  • 3 с.л. зехтин

  • 4 с.л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • сок от половин лайм

  • 2 с.л. накъсан (нарязан на едро) магданоз

  • прясно смлян черен пипер

  • лют червен пипер на вкус

Приготвяне

  • Загрейте фурната до 200°C с вентилатор. Разполовете скилидката чесън хоризонтално. Измийте патладжана, отрежете краищата и разполовете по дължина. Сложете чесъна и нарязаната повърхност на патладжана нагоре върху тава, покрита с хартия за печене, направете няколко прореза по диагонал в патладжана, намажете на тънко с 1 с. л. зехтин и печете във фурната за около 30-40 минути. Извадете тавата и оставете да изстине.
  • Извадете месестата част на чесъна. Извадете меката част и на патладжана с лъжица и направете пюре с чесъна, останалата част от зехтина, Kikkoman естествено ферментирал соев сос, сока от лайм и магданоза. Подправете с пипер и лют червен пипер и сервирайте.
  • СЪВЕТ: Дипът от патладжани върви много добре с прясна багета, прясна чабата, различни сирена и осолени бадеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *