Планирате ли нещо по-така за този уикенд? Излет, докато августовското слънце ни предлага топлата си прегръдка или просто закуска на тревата в близкия парк или в покрайнините на града? Помислете за менюто, защото идеалният ден се запомня и с вкусната храна, нали така:) Днес ви предлагам за сготвите, а за събота да повторите тези ароматни Кикоман шишчета с пуешко месо, мариновани със соев сос. За алергичните към глутен, припоням, че има Тамари соев сос без глутен.
Започваме с маринатата:
100 мл Кикоман соев сос
100 мл кетчуп
25 г кафява захар
1 с.л. уорчестър сос
1 с.л. чили на прах
1 с.л. джинджифил на прах
Продължаваме с шишчетата:
500 г пуешко месо, нарязано на кубчета за шишчета
16-20 бр. малки наденички
1 червена, 1 жълта и 1 зелена чушка, нарязани на квадрати по 2 см
Начин на приготвяне:
Смесваме всички продукти за маринатата в голяма купа. Мариноваме в нея месото и наденичките за 1-2 часа. Изцеждаме ги от течността и ги набождаме на шишчета, като ги редуваме с чушките. Печем на барбекю или грил поп 10-15 минути от всяка страна. Сервираме шишчетата с любимата си гарнитура. Аз препоръчвам 3 рецепти:
Салата “Дъга” с пикантен фъстъчен дресинг
Японски оризови кюфтета за парти, които можем да направим от вечерта преди излета