fbpx

Ананас и ягоди с карамелов соев сос

Обичате ли предизвикателствата – тази ананасово-ягодова рецепта е точно за вас! Нещо необичайно, нещо различно, нещо вкусно, нещо японско… нещо с Кикоман соев сос лайт. Пренаситените ни сетива жадуват приключения – да им дадем това – красиво, ароматно, невероятно вкусно. Отделете 20 минути и започваме:

Продукти:

500 г ананас
300 г ягоди
2 с.л. Кикоман соев сос лайтsoev-sos-light
1 с.л. кафява захар
сокът на 1 портокал
1 с.л. мед
щипка от 5-те подправки
листенца прясна мента

Начин на приготвяне:

Обелваме ананаса, нарязваме го на парченца с форма на ветрило, с дебелина 1 см. Измиваме и разполовяваме ягодите.
Приготвяме дресинга или сладкия сирок: в тиган наливаме соевия сос, прибавяме захарта, меда и портокаловия сок. Разбъркваме много добре и оставяме сместта да заври. Бъркаме я бавно, на слаба  температура, докато се сгъсти. След това изсипваме ананаса вътре и готвим още 5 минути, като често обръщаме парченцата.

Нареждаме ананаса в купички, върху тях слагаме ягодите и заливаме плодовете със сиропа. Отгоре поръсваме с листата от мента. Пожелание може да поръсим и със смлени или накълцани орехови ядки. Сервираме веднага.

Приятен апетит, споделете десерта с приятели!

Чудя се какво да ви препоръчам за компания на този десерт? Ето, може би това – идеална добавка за вашето парти:
Сандвичи с халуми с японски вкус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *