fbpx

Агнешки пържоли с Терияки сос и зеленчуци

Детайли

Порции

4

Време за мариноване

2-3 часа или цяла нощ

Време за приготвяне

55 минути

Калории

475 kcal

Необходими продукти за 4 порции:

  • 500 г агнешки бут

  • 2 с.л. Терияки марината Kikkoman

  • 1 с.л. сладко от горски плодове

  • 4 ч.л. зехтин

  • сок от половин лайм

Необходими продукти за гарнитурата:

  • 450 г пресни картофи

  • 200 г бейби моркови

  • 8 мини репи

  • 12 аспержи

  • 3 мини патладжана

  • 1 с.л. соев сос Kikkoman

  • 4 с.л. зехтин

  • 1 с.л. балсамико

Приготвяне

  • Премахнете мазнината от агнешкия бут и нарежете месото на пържоли. Поставете в чиния. В малка купичка смесете Терияки маринатата Kikkoman, сладкото от горски плодове и сока от лайм. След това разнесете сместа по агнешкото месо. Покрийте с найлоново фолио и оставете да се маринова поне за 2-3 часа или ако имате възможност, през цялата нощ.
  • Поставете картофите, морковите и мини репите в тенджера с вряща вода. Малко преди да се сварят, добавете аспержите и гответе още 2-3 минути до пълна готовност. Изсипете водата и подсушете зеленчуците.
  • В тиган поставете 3 с.л. зехтин, загрейте и запържете нарязаните на парчета мини патладжани до златисто. Добавете останалите зеленчуци, балсамикото и соевия сос Kikkoman. Оставете на ниска температура, докато приготвяте агнешкото месо.
  • Останалия зехтин изсипете в грил тиган или върху скара. Поставете агнешките пържоли и печете от двете страни до готовността, която предпочитате.
  • Сервирайте, като залеете месото и зеленчуците със соса от грил тигана.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.