Детайли
Порции
4
Време за мариноване
2-3 часа или цяла нощ
Време за приготвяне
55 минути
Калории
475 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
500 г агнешки бут
2 с.л. Терияки марината Kikkoman
1 с.л. сладко от горски плодове
4 ч.л. зехтин
сок от половин лайм
Необходими продукти за гарнитурата:
450 г пресни картофи
200 г бейби моркови
8 мини репи
12 аспержи
3 мини патладжана
1 с.л. соев сос Kikkoman
4 с.л. зехтин
1 с.л. балсамико
Приготвяне
- Премахнете мазнината от агнешкия бут и нарежете месото на пържоли. Поставете в чиния. В малка купичка смесете Терияки маринатата Kikkoman, сладкото от горски плодове и сока от лайм. След това разнесете сместа по агнешкото месо. Покрийте с найлоново фолио и оставете да се маринова поне за 2-3 часа или ако имате възможност, през цялата нощ.
- Поставете картофите, морковите и мини репите в тенджера с вряща вода. Малко преди да се сварят, добавете аспержите и гответе още 2-3 минути до пълна готовност. Изсипете водата и подсушете зеленчуците.
- В тиган поставете 3 с.л. зехтин, загрейте и запържете нарязаните на парчета мини патладжани до златисто. Добавете останалите зеленчуци, балсамикото и соевия сос Kikkoman. Оставете на ниска температура, докато приготвяте агнешкото месо.
- Останалия зехтин изсипете в грил тиган или върху скара. Поставете агнешките пържоли и печете от двете страни до готовността, която предпочитате.
- Сервирайте, като залеете месото и зеленчуците със соса от грил тигана.