fbpx

5 традиционни японски десерта

В Япония десерти са се правили много преди захарта да стане широко достъпна в страната. Сигурно се питате какви са били съставките, които са добавяни в сладките изкушения? Майсторите на десерти са използвали традиционните продукти, като ориз и сладък боб, за да разработят уникални японски десерти.

По-късно, когато захарта става масово употребявана, сладкарите започват да приготвят десерти, подобни на тези на западните кухни, но, разбира се, всеки от тях има своя типичен японски вкус.

Мочи

Мочи са традиционни японски сладки, които се приготвят с оризово брашно. Те чудесно се комбинират с различни плодови сладка и топинги.

Дораяки

Дораяки пък са традиционни японски палачинки, които винаги се сервират по две във формата на сандвич, слепени с различна плънка. Много често към тях се добавят бита сметана или сладолед.

Данго

Данго са дъвчащи японски оризови кнедли, които често се сервират на пръчка. Те също могат да се гарнират с различен топинг. Данго могат да бъдат препечени и на открит огън, също както маршмелоу.

Хигаши

Хигаши са фини японски десерти, които не съдържат пресни съставки. С други думи, те имат дълъг срок на годност. Хигаши обикновено са малки, цветни и елегантни бонбони, приготвени с фино смлянa японска захар или соево брашно. Те се поднасят пo време на чаена церемония.

Йокан

Йокан са японски желирани бонбони, които се правят с агар и паста от червен или бял боб. Обикновено всеки магазин за сувенири в Япония продава йокан с различни вкусове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *