fbpx

5 храни, които подмладяват

Кой не иска да изглежда млад и да живее по-дълго? И може би никой не би отказал вълшебна отвара за подмладяване… ако тя съществуваше.

Не се разочаровайте съвсем. С подходящ режим на хранене можем да изглеждаме и по-атрактивни, и по-млади. Доказателството за това са японците, които в голямата си част изненадват с младоликия си вид.

Стъпвайки на техния опит, ето няколко съвета каква храна да добавите в менюто си, за да се „подмладите“ в японски стил.

Морска храна

Знаете ли, че морските храни са полезни за кожата, нервната система, мозъка и сърцето? Дори помагат за по-лесното и бързо премахване на натрупаните мазнини в областта на корема. Нищо чудно, че гледката на пълен японец е рядкост. Те консумират морски дарове почти всеки ден.

Плодове

Макар и нетипична японска храна, плодовете са част от менюто на тази азиатска култура. Те служат като чудесен заместител на традиционните десерти, които често съдържат високо количество захар и покачват рязко приема на калории в дневното меню.

Зелен чай

Прахообразният зелен чай се прави от листа с най-добро качество. Те се изсушават и се смилат, до фин прах, който след това се смесва с гореща вода. По време на традиционните чаени церемонии се пие именно зелен чай. Той не само забавя процеса на стареене, но и помага за намаляване на теглото.

Ферментирали храни

Когато ядете ферментирали храни, процесът на храносмилането се улеснява. Организмът започва да изхвърля токсините от тялото по-бързо и отслабва естествено. Не забравяйте, че соевият сос Kikkoman също се създава след процес на ферментация 😉

Сурови храни

Суровите храни са предпочитани сред японското население, дори когато говорим и за риба. Те се усвояват по-лесно и забавят процеса на стареене. И един последен съвет – ходете пеш. Японците са свикнали да ходят много пеш, а този навик подобрява сърдечно-съдовото здраве и изгаря калории.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *