fbpx

4 десерта, които задължително трябва да си донесете от Япония

Когато пътуваме в чужбина и искаме да зарадваме близките си, обикновено им носим нещо сладко за подарък. В Япония, където вкусът изобилства във всичките си измерения, изборът е труден. Затова в тази статия ще се опитаме да ви улесним, като ви дадем 4 предложения за сладък японски избор.

Широй койбито или „сандвич“ с бял шоколад

Традиционният японски десерт широй койбито е квадратно парче бял шоколад, разположено в „сандвич“ от две бисквити. Десертът има повече от 40-годишна история и се прави в района на Хокайдо, известен със своите пресни сметана и мляко, които допринасят изключително за вкуса на този десерт.

„Токийски банан“

Това е един от най-популярните десерти сред туристите, които посещават Токио. Какво представлява? Пухкав сладкиш, пълен с бананов крем, във формата на банан, разбира се. И понеже японците обичат да експериментират и да са в крак с времето, понякога кремът се съобразява с вкусовете на сезона.

Сладкиши с матча

Матча е изключително популярен висококачествен японски фино смлян зелен чай с вековна история. Не ви казваме нищо ново, но пък десертите с него са ужасно вкусни. В Япония можете да намерите огромно разнообразие от десерти с матча и който и да изберете, няма да сбъркате.

Уагаши

Уагаши са малки японски десерти, които представляват сезоните в Япония и са много, много красиви. Вкусовете им са различни спрямо времето, в което си ги купувате. Можем само да ви убедим, че на вкус са толкова вкусни, колкото и на вид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *