Оригинални, смели и амбициозни ястия в японски стил
Коледа, Нова година, празници, празнични вечери, следобеди и обеди – тази и следващата седмица всичко в къщата ще се върти около готвенето и вкусната храна. И защо не! Самата храна винаги е празник, а когато има повод, се превръща в двоен празник.
Нека бъдем оригинални, смели и амбициозни в кухнята, а след това гостите ни заслужено ще ни ръкопляскат! Нека ги изненадаме с отбрани ястия от японската кухня, адаптирани за българския вкус, за да си направим незабравимо, фурорно, домашно, вкусно домашно меню. За целта ще ни трябват няколко продукти от Япония – Кикоман соевите сосове и маринати, за да получим отличен вкус.
Ето и моето предложение за 12 празнични японски рецепти:
Напитки
Блъди Мери по японски
Предястия
Печено брюкселско зеле със соев сос
Предястие “Крем сирене със соев сос и сусам”
Салата
Богата японска салата с калмари и 5 подправки
С ориз
Ризото а-ла-Терияки
Основни
Пълнени кюфтета с яйце и лучена гарнитура
Кюфтета от риба за специално меню
Сладко-кисело свинско с Кикоман соев сос
Агнешко в гювеч със соев сос и кус-кус
Почти суши с пиле и фъстъци
Десерти
Торта “Шоколадова лава”