fbpx

“Цветни” телешки стекове

Пролетта дойде, но е още студено и времето все още предразполага към по-„тежка“ храна. За да напомня за пролетта, обаче, днешната рецепта ще е цветна и шарана – удоволствие и за небцето и за очите ви. Предлагам ви заедно да приготвим „цветни“ телешки стекове! Време за приготвяне: около 45 минути.

Какво ви е необходимо за приготвянето на 4 порции:

За картофените бухти:
∙ 300 г. картофи
∙ 2 моркова
∙ 1 връзка магданоз
∙ 1 яйце
∙ 2 супени лъжици брашно
∙ 4 супени лъжици терияки-марина сос Kikkoman
∙ Прясно смлян черен пипер
∙ 2 супени лъжици олио

За стековете и соса

∙ 4 телешки стека
∙ 9-10 супени лъжици терияки-марина сос
∙ Прясно смлян черен пипер
∙ 1 щипка канела на прах
∙ 2 супени лъжици олио
∙ 4 глави дребен лук шалот
∙ 100 мл. червено вино

 

RE_TE_243_EN_Pic

Как се приготвя:

За да направите картофените бухти, обелете картофите и морковите и ги настържете на едро. Вземете дръжките на магданоза и нарежете на едро и тях. Получените пръчици смесете с яйцето и брашното и подправете с терияки-марина сос и черния пипер. Оставете ги настрана – тях ще направим накрая. Подсушете стековете и с четка нанесете върху тях сместа от шест супени лъжици терияки-марина сос, черен пипер и канела. Загрейте олиото и сложете стековете в тигана – колко дълго ще ги приготвяте, зависи от това как обичате телешкото – по-сурово или добре опечено. Когато сте готови, ги свалете от тигана и ги запазете под капак топли.

Обелете шалота, нарежете го на тънки резени и ги сгответе в останалата от стековете мазнина. Изсипете 300 мл. вода и 100-те мл. червено вино. След като течността заври, оставете я да къкри още 5 до 10 минути. Вече идва време и за картофките. Загрейте олиото за картофените бухти, направете готовата смес на топки и ги пържете една по една до златисто. Сгъстете леко соса, подправете го с останалия терияки-марина сос и черния пипер и полейте отгоре стековете с него.

Сервирайте както е показано на картинката и добър апетит!

Dear Elitsa

 

From the link below you can download the videos.

 

Download link
https://we.tl/fMnFdl0wTU

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *