fbpx

Тигрови скариди на скара

Осми март потропва на вратата, а времето вече е хубаво и става за скара и барбекю в градината. Затова искам да предложа една на вид засукана рецепта за вашите засукани половинки от нежния пол. Точно като при среща с красива жена предварителната подготовка изисква време, но пък самото приготвяне отнема само 20 минути и е повече от ефектно за да съблазни и очите и небцето на вашата по-добра половинка.

Време за приготвяне: около 20 минути
Време за мариноване: 12 часа

За 2 порции ви трябват:
• 6 бр. тигрови скариди, обелени и изчистени
• половин консерва кокосово мляко
• 50 ml соев сос Kikkoman
• 1/2 супена лъжица фъстъчено масло
• 7-8 бр. смлени сурови фъстъци (смлени са около 1 супена лъжица)
• 50 мл. портокалов сок

Как да ги приготвите:

Смесете всички съставки (без скаридите J) заедно. Поставете ги в съд удобен за мариноване и потопете скаридите вътре. Оставете ги да се мариноват за една нощ. Разпалете барбекюто на следващия ден и оставете скаридите да се пекат за около 15 мин, като ги обръщате от време на време.

Съвет от мен: За красива чиния, може да добавите на скарата зеленчуци нарязани на тънки ленти, а докато печете скаридите да ги наръсите с кориандър и чили. Сервирайте с прясна франзела.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *