fbpx

Медено сусамови пилешки хапки

Дълбоко в себе си знаете, че обяда, който ще си приготвите вкъщи ще е много по-здравословен, вкусен и евтин, от храната, която си купувате от ресторанти или магазини през обедната почивка. Днес искам да ви предложа една рецепта, която е едновременно вкусна, лесна за приготвяне, но и лесни за носене в офиса… и още нещо много важно – вкусна е дори когато е студена

Какво ви е необходимо?

2 броя пилешки гърди
1 пакет замразени броколи или половинката на едно голямо цвете броколи
3/4 купичка ориз
Сол и пипер
1 супена лъжица зехтин

За соса ви трябват:

1/4 купичка с мед
1/4 купичка соев сос
1 супена лъжица царевично нишесте 1/2 супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица сусамови семена
1 супена лъжица сусамово олио (ако имате – може да го замените и с обикновен зехтин)
1/4 купичка пилешки бульон или вода

Разбъркайте заедно съставките за соса и го оставене настрана. Сварете ориза и го подправете според вкуса си. Загрейте зехтина в дълбок тиган и сложете броколито нарязано на парчета. Гответе около 5 минути докато цветът му стане ярко зелен и омекне. Прибавете го към ориза.

В същия тиган сложете пилешките гърди, нарязани на парчета, подправете ги със сол и червен пипер (ако обичате). Ако е необходимо прибавете още зехтин. На пилето ще са му необходими около 7 минути в тигана за да е готово. Не го свалайте от котлона обаче, а прибавете вече направения сос в тигана с пилешките хапки. Рзабърквайте сместа около 2 минути – годе долу толкова й трябват за да се сгъсти. Прибавете пилето към вече готовия ориз и броколите. Това количество става да бъде разпределено в четири контейнера, които спокойно издържат проверката ва времето в хладилника. Така може да си осигурите здравословен обяд за цялата работна седмица.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Kikkoman България @ 2022. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.