fbpx

Знаете ли че …

  • Каква е етимологията на името Kikkoman? На японски kikko означава „коруба на костенурка”, a man – е числото 10 000. Според стара японска легенда, костенурката живее около 10 000 години и затова е символ на дълголетие и здраве.
  • Столицата на Япония, Токио, заедно с прилежащите към него префектури Канагава, Сайтама и Чиба, образуват т. нар Голямо Токио, на чиято територия живеят близо 35 млн. души (или около 26% от цялото население на Япония). Това е най-населеният град в света.
  • Почти всяка седмица Токио се разтриса от земетресения с магнитут 1-2 бала по Рихтер
  • До 2006 г. вкл. сп. The Economist оценява Токио като най-скъпия град в света за …14 поредни години! Един квадратен метър земя може спокойно да струва 90 000 $ и този факт да не буди никакво учудване сред местните.
  • Електрическото напрежение в Япония е 100 волта – различно от почти навсякъде другаде по света. Но в 6-7 етажните супер модерни магазини за техника (тип Мол) можете да си купите адаптери, които да ви „спасят”.
  • Често пъти влаковете и метрото са толкова претъпкани в многомилионно Токио, че за да се качите в тях специално наети от кметството „тъпкачи” ще ви помогнат именно по начина, по който длъжностната им характеристика подсказва. Така че не се учудвайте, ако някой „нежно” ви бутне да се качите или по-точно да се „натъпкате” във влака.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.