Време за приготвяне: 20 минути
• 4 свински пържоли – филе, всяка средно по 150 гр.
• 100 мл. сос за пържене на Kikkoman
• Черен пипер (ако имате възможност – прясно смлян)
• 1 банан (или 4 малки бананчета)
• 2 стръка праз
• 2 супени лъжици. кокосови стърготини
• 1 супена лъжица мед
• 1 супена лъжица сок от лайм
• 4 клечки за зъби
Как се приготвя:
Начукайте внимателно пържолите между два слоя фолио. Намажете ги със соса за пържене на Kikkoman и ги подправете със смления черен пипер. След това обелете банана, разделете го на четири по дължина и го поставете в центъра на начуканата пържола.
Измийте праза и го нарежете на дребно, след това го наръсете поравно върху всяко от парчетата месо с банана. Намажете отгоре със сместа от лимоновия сок и меда и поръсете отгоре с кокосовите стърготини.
Навийте месото на рулце около банана и закрепете с клечка за зъби. Обръщайте го често и мажете всяко от рулата със соса за пържене на Kikkoman, докато го печете на скарата или на барбекюто.
Подсказка:
Сервирайте с хрупкав препечен хляб.